Sanna Ehdin är forskardoktorn som 31 år gammal lämnade en framgångsrik biomedicinsk karriär inom etablissemanget för att bana väg för en ny hälsosyn som inkluderar självläkning och helhetshälsa. Hon har en PhD i området immunologi, och är verksam som fri forskare, föreläsare och författare till 15 böcker som sålt i över en miljon exemplar i tio länder.

Dr. Sanna Ehdin har en doktorsgrad i immunteknologi från Lunds universitet (1988) och gjorde därefter ett par års postdoc-forskning i immunterapi och neuroimmunologi vid ett av USAs främsta forskningsinstitut: Scripps Research Institute i La Jolla, södra Kalifornien (1989–92).

Sedan 1991 har hon ägnat sig åt självläkning och helhetshälsa, vilket innebär att se till helheten och sambandet mellan kroppen, tankar, känslor, själen och hälsan. Sanna anlitas som expert och konsult inom dessa områden och medverkar ofta i media.

Dr Sanna Ehdin är immunologen som samlat kunskap och erfarenhet från 12 års biomedicinsk forskning samt snart 30 års studier i självläkning och helhetshälsa till sin unika helhetssyn.

Sanna Ehdin anses vara “den främsta företrädaren för den nya hälsovågen” (SvD juli 04) och hennes nya hemsida (lanserad i april 2017) har cirka 100 000 besökare varje månad. 2002 utsågs Sanna Ehdin till Sveriges populäraste föreläsare av tidskriften Veckans Affärer. Hon har gett över 450 föreläsningar för över 100 000 människor om självläkning, kost, helhetshälsa och livsstilsändringar för företag, kommuner, landsting, föreningar och allmänheten. Mängder av människor har blivit hjälpta av hennes hälso- och livsstilsråd.

Sedan Den självläkande människan kom ut 1999 har Sanna Ehdin intervjuats i 300+ artiklar i tidningar och månadsmagasin samt medverkat i mängder av TV- och radio-program. Tidigare uppdrag inkluderar bland annat  och skribent av hälsokrönikor och hälsoartiklar i Dagens Industri 1999-2003.

  • 1999-2003 var Sanna Ehdin styrelseledamot i det börsnoterade Functional food-företaget Biogaia AB, och  2009-2011 var Sanna Ehdin ledamot i styrelsen för det börsnoterade företaget Ellen AB, som säljer probiotiska vaginala produkter.
  • 2015 startade Dr Sanna Ehdin företaget Dr Sannas AB tillsammans med sin bonusson Daniel Ehdin. Dr Sannas är ett kunskaps- och produktföretag inom hälsa med en tydlig målsättning: “Vi vill göra det enkelt att leva ett friskare liv.”
  • Sedan 2003 är Sanna med i expertkommitén för ANH – Alliance for Natural Health i Europa, och hon har undervisat om självläkning vid bl a KAM-kursen vid Karolinska institutet, på Scripps Center for Integrative Medicine i Kalifornien och vid Center for Integrative Medicine at the University of Arizona.
  • Sanna Ehdin är också verksam som konstnär och gav under flera år utbildning i Art from your Heart™. Sanna Ehdin har sin bas i Sverige och Australien.

Precis som en växt börjar växa av solljus och näring
kommer en människa att växa och förändras när
hon kommer i en kärleksfull miljö, får näringsrik mat
eller får kontakt med livsenergin.

.

Dr. Sanna Ehdins statement:

“Mitt syfte är att sätta fokus på det friska, på våra styrkor och det som ger oss livsglädje. Inte fastna i det sjuka eller problemen. Du kan inte vila dig frisk utan det är en aktiv och positiv handling. På samma sätt är det med livet. Gör det som du mår bra av och som gör dig glad så skapar du ett helt annat liv!

I mina böcker och föreläsningar vill jag bygga en bro mellan den konventionella skolmedicinen och den alternativa eller komplementära medicinen. Jag vill stimulera människor att tänka i nya banor och finna nya vägar till att må så bra de kan i sina liv. Det gäller både de som behandlar och de som behöver en behandling.

Det handlar om ett nytt sätt att se på oss människor – en helhetssyn som finns inom den integrerade medicinen. Det är framtidens medicin. Vi är inte bara kroppsliga maskiner utan vårt psyke och vår själ samverkar med kroppen på ett sofistikerat sätt. Allt sker i syfte att skapa en balanserad helhet.

Det nya hälsotänkandet innebär att vi går ifrån synsättet att bekämpa det sjuka till att främja och stimulera det friska. Därmed får människor makten att själva påverka sin hälsa i en mycket större utsträckning än vad vi traditionellt har fått lära oss.”

Välkommen bland de självläkande människorna!

  • Doktorsavhandling: Development of in vitro immunization for the production of mouse human monoclonal antibodies. Lunds Universitet 1988.
  • De som undrar över “Dr” i Dr Sanna Ehdin:  ”Numera använder jag även titeln, baserat på min doktorsgrad inom immunologi och över 25 års studier av helhetshälsa, självläkning och funktionsmedicin/integrerad medicin.”

.

Om Dr. Sanna Ehdin