Bild  & recept inspiration från: www.simplyquinoa.com

Älskar denna Lins & Quinoa salladen, med en bas på grönkål och gröna bönor tillsammans med en vegansk krämig koriander-lime- dressing! Den är super enkel, hälsosam och god! 

Om du testar receptet får du gärna lägga ut och tagga mig på instagram, där hittar du mig på @johannabjurstrom 🙂

Recept för 4 portioner:

Sallad:
  • 2 grönkåls huvuden 
  •  450g gröna bönor (kokta
  • Ca 2dl kokta svarta linser
  • Ca 4.5dl kokt quinoa
  • avokado
  • (du kan såklart tillsätta valfria grönsaker i salladen för extra näring)
Dressing:
  • Ca 2,5dl osötad mandelmjölk eller annan valfri nötmjölk 
  • Juice av 1 lime
  • 1dl  koriander
  • vitlöksklyftor
  • msk chiafrön
  • msk tahini
  • 1/2 tsk röda paprika flingor
  • 3/4 tsk salt 
  • 3/4 tsk peppar
Instruktioner:
  1. Koka quinoan & linserna efter instruktioner på förpackningen. 
  2. Börja med dressingen, tillsätt alla ingredienser i en mixer och blanda i 1 minut tills den är jämn. Häll över dressingen i en burk och lägg åt sidan för att tjockna.
  3. Riv grönkålen från stjälken och lägg i en kastrull tillsammans med de gröna bönorna. Ånga eller stek i 2 – 3 minuter tills de gröna bönorna är något mjuka och grönkåls bladen precis börjar bli mjuka. Häll över grönsakerna i en stor blandnings skål och låt svalna i 10 minuter.
  4. När den har kylts, tillsätt quinoa, linserna och bönorna i skålen. Häll dressingen över salladen och rör om.
  5. Servera antingen omedelbart (och något varmt) eller lägg salladen i kylen för att svalna helt. Vid servering, toppa med avokado bitar.
  6. Njut!

Kram

Johanna- Din hälsohero

Din hälsoheroHälsaKostLivet som JohannaRecept