Dödligheten i Sverigen: Uppdaterad tabell (SCB data) som finns i bilden nedan försökte jag precis publicera på FB. Men FB bedömde den direkt, utan granskning, som delvis falsk. Intressant, så jag lägger det som blogg istället.

FB’s granskare invände nämligen mot förra inlägget som 1 800 gillade och den nådde över 80 000 personer, så varsågoda gilla denna eller inte, och dela vidare. Budskapet är samma som jag skrev innan – 2020 blåstes allt ut proportion när man jämför med tidigaste år på 2000-talen.

• Faktum är att Sjukvården nermonterats kraftigt senaste 10-15 åren och IVA näst sämst antal platser i Europa, så klart det varit överbeläggning i Sjukvården, och fortfarande är på vissa ställen. Så upprusta sjukvården och satsa på immunstärkande egenvård.

• Givertvis har det varit sjukdom och lidande, och den reducerade sjukvårdespersonalen har slitit hårt under 2020. Det var ett fruktansvärt år och min stora empati går ut till alla drabbade. ❤

Och eftersom stormedia rapporterade dödstal varje dag blev 2020 ett kollektivt trauma. Alla andra dödsorsaker (som utgör över 90 procent) har kommit i skymundan, och att det fötts många barn – så befolkningen har inte minskat.

  • Reflektion: Varför var dödstalen så mycket högre för ca 20 år sedan? Sannolikt för att många människor lever mycket mer hälsosamt nu. Svenska moderna hälsorörelsen kom ju igång efter min bok Den självläkande människan 1999 plus följande böcker som var stora bästsäljare första tio åren på 2000-talet. Jag föreläste för 100 000 personer överallt i hela Sverige och vad massor intervjuer, TV och radio. Att få ner sockerkonsumtionen och stärka självläkningen är bland det viktigaste! Lchf rörelsen är mkt betydelsefull m Annika Dahlqvist i spetsen, Bittens Addiction mm samma med så många bra initiativ som Kostdoktorn, Kostfonden med Ann Fernholm med Ett sötare blod o massa andra bra hälsopersonligheter. Det har förbättrat och fått ner dödstalen. Och vi kan förbättra detta en massa mer under 2021!

.

Vad jag saknar:

• NOLL och inget har satsats på immunstärkande åtgärder och utbildning om immunsystemet. Speciellt skulle denna info gått ut från FoHM redan i juni, för vi hade underdödlighet i 4,5 månader juni till mitten av oktober så gott om tid stärka immunförsvaren – eftersom det är vårt enda försvar mot infektioner, epidemier och dylikt.

Immunförsvaret försvarar oss och gör att vi läker fortare – så stödja och stärka det är viktigt, vilket oerhört många har förstått nu. Jag går inte in på med vad, för då kommer FB:granskarna att opponera sig, men ni vet det redan.

Min egen personliga reflektion: jag förstår inte varför de heter Folkhälsomyndigheten när de gör absolut ingenting för den svenska folkhälsan. 🤔 De borde heta Folksjukemyndigheten – och deras främsta inriktning är uppenbart vacc*n.

Så vem ska ta hand om Folkhälsoperspektivet idag…? Varför ska pengar bara gå till sjukdom, och inte att stärka det friska inklusive en hälsosam livsstil som FÖRHINDRAR sjukdom?

Dessa nedstängningar och restriktioner för barn och unga arbetsföra är absurda sett i detta perspektiv och att det främst är multisjuka över 70 år som avlidit. Helt galet det som pågår nu – med en virusinfektion som har över 99 procents överlevnad för de som är 70 år och yngre, lika hög för de äldres som inte är multisjuka. En massarbetslöshet har redan skapats – och det är fruktansvärt. Det kommer bli mycket följdsjukdomar och problem…

 Nertill ser ni största riskgrupperna för Coronaviruset: hög ålder, män och har redan hjärtkärlsjukdom.

Bra åtgärder är t ex

  • Skydda och friskvårda de utsatta grupperna. Gärna i hemmet om det går.
  • Ransonera socker och skräpmat så vi får ner metabolt syndrom. Ett kilogram socker i veckan är snittintaget, och stärkelsesirap kommer utöver det – vilket skapar stor inflammation, övervikt och sjukdom. Läs om den nya Sockerdöden.
  • Läs om Socker är en skadlig drog

Perspektiv: Fixeringen vid antal döda med covid-19 är vilseledande, Debattartikel i Läkartidningen av Johnny Ludvigsson, professor i pediatrik vid Linköpings universitet

Covid-19 Is Looking More and More Like an Autoimmune Disease Autoimmunity may explain how the virus inflicts such widespread and unpredictable damage

Mer fokus på det friska behövs nu. ❤️💯

För kommentarer: Vänligen var reflekterande här och inte reaktiva. Inriktningen på min sida/blogg är självläkning och att stärka det friska, så givetvis är det främsta perspektivet här. Respektera att folk tycker olika, och ge gärna faktaunderlag för påstående så att vi höjer kunskapsnivån. Tack för att ni håller en vänlig och respektull ton!