Ansiktet är viktigast ett vårda väl – för det är vår kontaktyta i mötet med människor varje dag. Ansiktet är också mest exponerat för luft, vatten, torrhet och föroreningar.

Min ansiktsrutin – morgon

Varje morgon rengör jag ansiktet med Dr Sannas Ansiktssåpa och torkar huden endast halvtorr. Tar sedan 6-7 droppar Dr Sannas Ansiktsolja på ena handens fingrar och fördelar det över lätt fuktigt ansikte och hals. Min favorit är den Närande Ansiktsoljan, för mogen hy men jag varierar med den Vitaliserande ansiktsoljan. Ofta klappar jag in ansiksiktsoljan på huden på halsen och bröstkorgen också – för viktigt att skydda dekolletaget med bra medel!

Därefter smörjer jag in ansiktet och halsen med Dr Sannas Fuktgivande Ansiktskräm. Den ingår i nya ansiktsserien och absorberas lätt i huden och tillför fukt hela dagen, utan att göra huden blank. Den innehåller flera ekologiska, vegetabiliska oljor bland annat svartkumminolja, som är en naturlig fuktgivare, och palmorosgräs har en härligt upplyftande doft. Kombinationen av Närande ansiktsolja och fuktgivande ansiktskräm fungerar utmärkt för mig som make-up underlag.


Givetvis använder jag den nya Dr Sannas Ögonkräm runt ögonen. Det är en lätt ögonkräm som passar alla hudtyper, ta lite på en fingertopp och klappa in försiktigt. Ögonkrämen håller fuktbalansen och främjar elasticiteten i den tunna huden runt ögonen. Den innehåller bl a perillaolja, som är naturligt rik på omega-3, och baobabolja kallas för “naturens anti-age.

 • Ökar elasticiteten
 • Motverkar fina linjer
 • Allergenfri och passar även för de med känslig hy

Allt din hud behöver finns i Naturen.

.

Min ansiktsrutin – kväll

Varje kväll tvättar jag ansiktet med Dr Sannas Ansiktssåpa (för alla hudtyper). Det är en ansiktsrengöring i gelform som skonsamt rengör huden från smuts och makeuprester, utan att torka ut. I basen finns olivsåpa, kokossåpa och probiotika, och grape ger en frisk, upplyftande doft.

 • OBS! Ansiktssåpan är milt rengörande men samtidigt återfettande och återfuktande i och med att glycerin och vissa fettsyror behålls vid framställningen. 

Därefter smörjer jag in med Dr Sannas Närande ansiktskräm  – en intensivt närande ansiktskräm som främjar hudens elasticitet och skyddar mot uttorkning. Den är perfekt för hud som behöver mycket skydd och näring, eller en extra boost på vintern. Ibland tar jag den på morgonen också, om det är extra kallt ute. En gång i veckan använder lägger jag ett extra tjockt lager av Dr Sannas Multikräm på ansiktet som en intensivkur för natten.

Närande ansiktskrämen innehåller naturligt vårdande ingredienser. Rosengeranium balanserar såväl torr som fet hud och avokadoolja främjar cellförnyelsen, samtidigt som den är fuktbevarande och mycket mjukgörande. Moringasmör är känt för sina återuppbyggande egenskaper. Morotsoljan ger både en fin färg och många olika antioxidanter.

Dr Sannas Ansiktsmist har jag alltid med mig i väskan och använder vid behov. Den är min favorit för det är så fräsch känsla att få både fukt och god doft i ansiktet fler gånger om dagen. Det piggar upp! Ansiktsmisten är behaglig både att använda inomhus (motverka torra inomhusluften) och utomhus på varma dagar.

Jag är närmar mig 60 år och rutinen ovan har jag testat fram för att hitta den balans jag behöver med fukt och näring. Utgå gärna från min, men pröva dig fram med de olika produkterna och anpassa efter vad din hud visar för resultat.

När din hud är i balans kommer den att visa sin tacksamhet med en vacker lyster.

.

Nedan är de ansiktsprodukter jag har i badrumsskåpet från Dr Sannas:

 • Ansiktssåpa
 • Ögonkräm
 • Ansiktsmist
 • Vitaliserande och Närande ansiktsolja (två olika)
 • Fuktgivande och Närande ansiktskräm
 • Multikräm

Du hittar dem här 

 • Detta blogginlägg är skrivet i samarbete med Dr Sannas AB.
Dr Sanna Ehdins blogg