Nu är vinterns torra kyla här, och många lider av torr och fnasig hy. Dr Sannas har tagit fram bästa hjälpen: en vårdande Multikräm som återfuktar och skyddar torr och känslig hud. Den är vegan och innehåller fem ekologiska vegetabiliska oljor: ekologiska svartvinbär, baobab, sheasmör, kokos och svensk rapsolja samt Probiotika.

  • Detta är ett reklaminlägg från Dr Sanna Ehdin för Dr Sannas Multikräm

Nu finns den nya vårdande Dr Sannas Multi Cream, helt utan doft och speciellt framtagen för att mjukgöra och skydda torr och känslig hud mot uttorkning. Det är viktigt eftersom huden är kroppens största organ och den har ett helt eget ekosystem.

Huden eget ekosystem

Huden är en effektiv barriär, eftersom speciellt vattenlösliga och större molekyler har svårt att komma igenom. Det beror på att hudcellerna sitter tätt ihop och hudens fettlager mellan cellerna är polariserat. Men ändå upptar vi mycket kemikalier i kroppen genom huden, speciellt de små molekylerna och de kemikalier som är lösta i fett eller oljor.

Det är viktigt att tänka på eftersom de flesta vanliga hudprodukter innehåller en mängd toxiska kemikalier (även carcinogena) och starka lödderämnen ämnen som skadar hudens barriär. Lägger man till alla dessa olika kemikalier i tvättmedel (båda till huden och tvätt av kläder), krämer, parfym osv så är det en veritabel attack på hudens första immunbarriär. Detta kan resultera i en okänd cocktail av kemiska ämnen inuti huden och allergiska samt toxiska reaktioner. Det är helt onödigt när:

Vi kan välja att smörja in huden med naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter som ger näring och skydd till huden. 

“Multikrämen är helt fantastisk – min hud känns som en million dollar!” 

.

Dr Sannas Multi Cream med Svartvinbärsolja:

Den rikaste krämen i vårt sortiment är speciellt framtagen för dig med torr, känslig och reaktiv hud och har en unik sammansättning av fettsyrorna omega-3 och omega-6. Förutom den ekologiska svarvinbärsoljan innehåller den bland annat sheasmör, probiotika och baobaolja som effektivt återfuktar och skyddar huden. Produkten är doft- och allergenfri.

  • Vegan, 100 % fri från djurförsök
  • Parfymfri
  • Fri från allergener
  • Innehåller bl. a ekologisk  vegetabiliska oljor och probiotika.
  • Lämplig vid känslig och torr hud.

Dr Sannas loves great Health 💚

Dr Sannas Multi Cream innehåller ingredienser som återfuktar och skyddar huden mot uttorkning, samt har lugnande egenskaper. Tack till vår fantastiska produktchef Theresia Dibinger, som är hjärnan bakom vår unika serie nya hudprodukter, i samråd med mig.

Jag tycker den är helt fantastisk – och lägger varje kväll ett tjockt lager på ansiktet som en mask och låta den absorberas. Det känns skönt och vilsamt för ansiktet.

Multi innebär användningsområdet – att den fungerar finfint i ansiktet, armbågar torra fläckar osv. Multi betyder inte att den passar alla hudtyper.

Användning
Vår Multi Cream kan appliceras dagligen eller som intensivkur på torr och narig hud. Den är även säker att använda för barn.

.

Dr Sanna Ehdins bloggEnkla hälsorådMat & näringStärk självläkningen