“When life gives you a wave, ride it til the end!” Detta stod på affischen med en surfare som jag köpte i Florida när jag var 19 år – och jag har levt efter denna devis. sedan dess.

När livet ger dig en våg, surfa på den hela vägen tills den tar slut.

För att vi kan planera, tänka, göra visioner och gå in för att manifestera – men livet är så mycket större och ibland tar saker fart bara som av sig självt. För att tiden är redo för det. För att vi själva är redo för det. För att vi kanske förberett oss under flera års tid för något – och plötsligt händer det!

Jag var en av ytterst få tjejer som surfade i San Diego 1990-92, men nu är det massor av surftjejer! (min bild från Stilla havskusten i Costa Rica 2008)

Jag hade bara tänkt skriva en hälsobok: Den självläkande människan. För att summera all min kunskap för mig själv, och för att dela med mig till andra. Jag har ju dyslexi, så skriver fel hela tiden och läser hälften så fort som de utan dyslexi (då mina ögon läser från höger till vänster, vilket är hur väldigt många stora språk också skriver).

Så att bli författare var det bland det sista jag trodde jag kunde bli… Även om jag innerst inne längtat efter det för har älskat böcker sedan barnsben. Håll drömmen vid liv alltså!

Annons

Men så tog det fart för att tiden var redo 1999. Jag hade legat och väntat in att hälsomedvetandet skulle komma till Sverige, och sedan kom det med besked. Väldigt roligt!

Och nu ser jag att en ny, och enormt stor hälsovåg är på väg in – och den kommer att svepa med sig det gamla (nuvarande sjukfokus och sjukvårdande systemet) och OMDANA det helt. Tiotusentals människor arbetar med detta runt om i Sverige, och de som befinner sig i ett trögt äldre system går in för att förändra och nydana det.

För nu skiftar det till fokus på att stärka det friska och skydda sig mot att bli sjuk. Tiden är redo – för att tänka om, tänka nytt och göra nytt.

Så upp på brädan och häng med – positiv hälsa och Friskmedel är framtiden!!

Surfers in Costa Rica (min bild 2008)

Om den Självläkande människan: I sju års tid under 1990-talet bar jag på fröet till den första boken, för jag väntade på att hälsointresset skulle vakna i Sverige. 1992 hoppade jag av den biomedicinska frontforskningen för att jag var trött på att arbeta med gifter och det sjuka (cytostatika mot äggstockscancer bl a). Jag ville ägna mig åt att studera Självläkningen och hur vi gynnar Friskfaktorerna.

På den tiden var det nästan ingen som ägnade sig åt detta, allt fokus låg på det sjuka och att bekämpa det sjuka. Så jag forskade på på egenhand, läste det som fanns publicerat och upptäckte att den sk Alternativmedicinen var en guldgruva för de självläkande faktorerna! För jag blev sjuk själv i Candida i tarmen 1993, och det fanns enbart lösningar och läkning inom KAM – komplementär- och Alternativmedicinen. (Naturlig medicin är den nya termen för KAM.)

Annons

Under tiden jag väntade skrev och föreläste jag om hälsa och självläkning i Sverige. Skrev artiklar om hälsa och bland annat “Det nya Hälsomedvetandet” i MånadsJournalen 1998, den fick stort genomslag. Det samman med att jag fick in en enormt uppmärksammad debattartikel i Svenska Dagbladet “Brännpunkt” (deras tunga debattsida i tidningen då) om att “Sjukvården måste ta in en helhetssyn” var signalen på att tiden var redo. Och mycket riktigt, bokförlaget Forum skrev kontrakt med mig direkt – på två sidors utkast!

Det tog nio intensiva månader att skriva första boken 1998–99, och mottagandet överträffade alla förväntningar. Jag tänkte att boken skulle sälja i 5 000 exemplar i bästa fall och hade inte alls planerat att föreläsa, för jag är lite introvert och en blyg viol egentligen. Men vågen kom ju och det vara bara att hoppa på brädan och surfa med!

Nu det har blivit närmare 500 föreläsningar för över 110 000 människor i många länder och 400 000 böcker har sålts i tio länder. Min första bok “Den självläkande människan” sålde i över 400 000 exemplar i tio länder – och den går fortfarande att beställa på print-on-demand. Och nu kommer jag att börja med “rörelseläsningar”, dvs. föreläsningar i rörelse för att vi är alldeles för mycket stillasittande numera.

Inte ens världens alla arméer kan stoppa en idé vars tid har kommit. – Victor Hugo

När jag 1998-99 skrev Den självläkande människan så var självläkning ett i det närmaste okänt begrepp för allmänheten, och till stor del även inom forskningen. Friskhet stod inte i fokus – utan sjukdom. När jag 1998 ringde ett av världens största läkemedelsbolag och bad om deras definition på hälsa så hade de inte ens detta utan bad att få återkomma! Nu har det ändrats totalt, och mängder av människor sätter god hälsa i centrum och fokuserar på att stärka det friska och de självläkande krafterna. Det är de facto det enda vi kan göra för att hålla oss friska – och läka.

Nu är det stort fokus på självläkning och att se till och stärka det friska – och det kommer att förändra världen som inget annat gjort. Välkommen till en ny, spännande resa!

  • …och min dröm har manifesterats i det spirande börsbolaget Scandinavian Health Innovations, grundat samman med min bonusson och nu VD Daniel Ehdin och iscensatt med ett fantastiskt och dedicerat Team och Styrelse. Tillsammans skapar vi, med synergism och koherens mellan olika unika kompetenser/personer.

Sannas Blogg

Annons