Torgny Steen

Torgny Steen är uppvuxen i skärgården i en företagarfamilj. Han drömde  tidigt om att segla WM och att bli VD när han blev stor. Att prestera för att duga och att vara med i gemenskapen var hans raketbränsle. För Torgny ledde det rakt in i den berömda väggen. Fram till dess handlade hans arbetsliv främst om ledarskap, intäkts- och affärsutveckling, starta och driva förändringsprocesser och företag inom IT- och medieindustrin.

Efter att ha räddat sig själv från utbrändhet och ”botat” sin fru Annas kroniska stressmage, ville livet något annat. Torgny beslutade sig för att bokstavligen lämna miljonerna inom media för en stark dröm om att sätta miljoner människor i rörelse för fysisk och mental styrka och hälsa.

Plötsligt var han föreläsare, författare, kursskapare (CreativeChildren:Camp, BiggestWinner, BiggestWinner: Far&Son) och individuell LOTS. Han fick snabbt djup insyn i och förståelse för familjerelationer, stress, press och utmattning. Något som gjorde att han tidigt kunde förutse dagens utveckling inom psykisk och fysisk (o)hälsa hemma och på arbetsplatser.

Idag sår Torgny tillsammans med delar av familjen tankefrön för tillväxtprocesser för ökad produktivitet och lönsamhet genom engagerade, friskare och starkare medarbetare som orkar ha kul hemma och på jobbet.

Som föreläsare och inspiratör för RF-SISU Sörmlands Rörelsesatsning har Torgny fler än en fot kvar i skolan.

 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig? 

Bara för att något är ”normalt” är det inte med automatik naturligt och hållbart. I sökandet efter det som är naturligt och hållbart är evolutionen ett rätt bra ”bull shit-filter”. Om något positivt kommer ur vintern/våren 2020 hoppas jag det nya normala också är det naturliga och hållbara.

 

Vad är ditt bästa hälsotips?

Du behöver inte träna för att må bra, däremot behöver du röra dig och vara fysiskt aktiv flera gånger (timmar) om dagen.

Hälsa är ingen quick fix, metod eller modell. Hälsa är en långsiktigt process, en livsstil jag väljer varje dag. I jakten på kortsiktig belöning riskera vi glömma de långsiktiga resultaten, vilka kanske blir uppenbara först om tio år.

Vi kan diskutera i det oändliga vilken kost, som är ”bäst”, hur mycket vi behöver sova etc. 

Vi kan aldrig diskutera vårt behov av att röra oss, vara fysiskt aktiva. Fysisk aktivitet är grunden till och har direkt inverkan på vår mentala och fysiska hälsa.

 

När mår du som bäst?

Med familjen en tidig solig morgon på en orörd klippa långt ute i skärgården, efter ett morgondopp, en god frukost och med blicken på en obruten horisont.

 

Hur räddar du världen lite varje dag? 

Droppen urholkar stenen; genom att varje dag på något sätt bidra till människors fysiska och mentala rörelse för fysisk och mental styrka och hälsa.

 

Ditt bästa pepp-tips?

Förr eller senare blir hälsa din främsta prioritet, bättre att prioritera din hälsa förr (NU) än senare alltså.