Förutom att det här receptet är glutenfritt och veganskt är det också fritt från raffinerat socker! 

Ingredienser (pannkakor): 

  • 2.5dl havremjöl (går att mixa havregryn)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • Flax “eggs” (recept nedan)
  • 2 bananer, mosade (~1 cup mosade)
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 3 msk smält kokosolja 

Gör såhär (pannkakor): 

  1. Börja med att placera de torra ingredienserna i en skål och blanda ihop.
  2. Mosa sedan bananerna i en stor skål och tillsätt “linfrö äggen”, vanilj och blanda.
  3. Överför de torra ingredienserna i det våta och blanda ihop. 
  4. Tillsätt den smälta kokosoljan och blanda igen.
  5. Stek smeten i små klickar i en stor stekpanna på låg värme/ medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida. 
  6. Njut!

“Linfrö ägg” ingredienser:

  • 2.5 dl linfrön
  • 3 matskedar varmt vatten

Gör såhär (“Linfrö ägg”)

  1. Lägg linfröna i en matprocessor och mixa tills det blir ett finmalet linfömjöl. (ca 30-40 sekunder)
  2. Häll över 1 matsked av linfrömjölet till en liten skål och tillsätt 3 tsk varmt vatten. 
  3. Vispa blandningen och låt sitta i minst 15 minuter eller tills den blir gelatinös och tjock.
  4. Förvara återstående linfrön i en lifttät behållare och förvara i kylen för senare användning.

Tips! Det är gott att tillsätta lite vanilj!

Recept & bild hittat här: www.fitfoodiefinds.com

Kram 
 
Johanna- Din hälsohero!
 
HälsaKostRecept