Denna Raw Sushi är rik på omega 3 samt en del protein och massa härliga grönsaker. Perfekt mat under sommaren att ta med dig till stranden.

Ingredienser:

Nori
wasabi
Ingefära
Tamari

Ris samt fyllning:
  • Casheasmör 3 msk
  • Blomkål 1 st
  • Äppelcidervinäger 1 tsk
  • Örtsalt 1 nypa
  • Vatten 2 msk
  • Morot 3 st
  • Avokado 1 st
  • Paprika 1 st
  • Gurka 1 st
  • Spenat 100g
  • Kikärtsmos – efter smak
  • Alger – efter smak
  • Syrade grönsaker -efter smak

Gör så här:
Lägg 1.5 dl kikärtorna i blöt i 15 h samt 1.5 dl Cashewnötter i blöt under 10 h.

Mixa de i en mixer när de är klara till ett smör och tillsätt vitlök och örtsalt.
Blötlägg Wakame alger eller Dusealger tills de bli mjuka.

Skär grönsakerna till lång strimlor.

Kör blomkålshuvudet i en matberedare tills det blivit finhackat. Blanda “risets” ingredienser med varandra och tillsätt vatten tills den blir fast och krämig. Ta riset och lägg som en slät massa i Nori rullen.
Bred de mosade kikärtorna över riset och lägg sedan på grönsakerna samt algerna samt de mosade kikärtorna. Rulla sedan ihop sushi rullen och skär den i små bitar likt Sushi rullar. Viktigt att du har en vass kniv för bästa resultat.
För extra god smak och bra bakterier för magen kan du lägga i lite syrade grönsaker så som rödkål eller syrad morot. Ätes med Wasabi samt ingefära och doppas i Tamari.

Recept