Super enkelt och gott recept på krispig falafel- såklart veganskt och glutenfritt! 

Detta behöver du:

  •  5 dl kikärtor
  • 2.5 dl kikärtsmjöl
  • Ca 2 dl koriander
  • Ca 2 dl persilja
  • Ca 1 dl hackad röd lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tahini
  • Ca 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 tbs salt
  • 1/4 tsp peppar

Gör såhär: 

  1. Sätt på ugnen på ca 200 C och lägg ut bakplåtspapper på en plåt. 
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det blir en smet med lite bitar i. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  3. Forma till bollar och placera på bakplåtspappret. (Ca 1 dl deg per boll)
  4. Låt falafeln bakas i ca 45 min i ugnen, (vänd efter halva tiden)
  5. Ta bort falafeln från plåten och låt svalna i 10 min innan servering.
  6. Njut! 

Dela gärna på Instagram om du testar något av mina recept- @johannabjurstrom

Hittade detta fantastiska recept på Instagram här är är deras profil

Kram

Johanna- Din hälsohero!

Okategoriserade